Over Robben

Met een schildersbedrijf dat al meer dan 90 jaar bestaat en vestigingsplaats Ulft als bakermat van de Achterhoekse maakindustrie was het logisch dat Robben de metaalverwerkende bedrijven en aanverwante industrieën als klant kreeg.

De traditionele leveranciers van verf- en spuitbussen konden niet voldoen aan de specifieke en hoge eisen van deze bedrijven. Kleuren moesten preciezer, glansgraden moesten aangepast kunnen worden en het was belangrijk om dit in recepturen vast te leggen. Er was vraag naar minimale bestelhoeveelheden en snelle levering was belangrijk voor de bedrijfsprocessen.

Maarten Robben besloot zich te specialiseren in het kleurmengen en ontwikkelde zijn gave om kleuren te kunnen analyseren en vervolgens te maken. Met enige bescheidenheid mag hij zich terdege “kleurspecialist” noemen.

Naast traditionele mengmachines van Akzo en Sigma, maakt Robben gebruik van de PercoTop mengmachine van Axalta Coating Systems, de Deltron autolak mengmachine van PPG en de BesaLux mengmachine van Urki. Iedere machine verwerkt specifieke basislakken en heeft kenmerkende eigenschappen.

Industrielakken volgens recept

Met het oog van de kleurmeester mengen wij elke kleur volgens een uniek recept. In ons receptenbestand staan de complete kleurlijnen van onder andere NCS, Pantone, RAL, RAL design en Sikkens 3031. U kunt ons de gewenste kleur opgeven, maar beter is het om ons een proefstaal te sturen. Daarmee kunnen wij de kleur nog perfecter maken.

Het handmatige proces van verf mengen, opzetten en laten drogen, herhalen wij net zolang tot niet alleen de juiste kleur, maar ook de juiste glansgraad hebben bereikt. Elke stap wordt genoteerd in de receptuur van de kleur.

Dit handgemaakte recept bewaren we vervolgens in ons unieke systeem onder uw bedrijfsnaam, de datum en gewenste receptnaam. Zodat we deze kleur altijd weer kunnen oproepen en opnieuw maken in een blik, spuitbus of lakstift.

Bekijk of download hier onze folder.